Son zamanlarda yeni bir girişimim için marangozluk ve ahşap işleme ile ilgili bilgi edinmem gerekiyordu. Bunun üzerine biraz araştırdığımda konuyla ilgili detaylı eğitim veren çok fazla bir yer bulamadım açıkcası. Hatta Udemy’de bile bununla ilgili bir eğitim yok. (Buda bir açık bu arada buna da bir el atmak lazım 🙂 ) Daha sonra biraz daha araştırdığımda Sanat Enstitüsü ile karşılaştım. İlk başta kendim gitmeyi düşünsemde daha sonradan eşim ile birlikte giderek bunu aynı zamanda bir etkinlik haline getirmeye karar verdim ve çok güzel bir hafta sonu geçerdik.
Eğitmenimiz Aras Bey eşliğinde 2 gün içerisinde marangozluğa giriş, ekipmanları tanıma, ahşabı ve ahşap türlerini tanıma, ürün tasarımı, elektriksiz el aletleri ile ahşap işleme, ahşap birleşim yöntemleri, son yüzey işlemleri gibi bir çok konuya değindik. Ayrıca Aras bey kafamda olan ve girişimim ile ilgili sormuş olduğum bir çok soruya da severek ve net bir şekilde cevap verdi.
Ders sonunda ben “raf” yapmayı, eşim ise “tabure” yapmayı tercih etti ve kolları sıvayıp çalışmaya başladık. Yeri geldi yorulduk, yeri geldi zorlandık fakat çok güzel bir 2 gün geçirdik.
Eğer siz de ahşap ve marangozluk ile ilgileniyorsanız ki ilgilenmeseniz bile çok güzel bir etkinlik için bile gitmeyi düşünebilirsiniz Sanat Enstitüsü’nü sizlere tavsiye edebilirim.
Ayrıca marangozluk atölyesinin dışında “Ahşap birleşim yöntemleri”, “Ahşap torna atölyesi”, “Marangoz makine ve elektrikli el aletleri” gibi farklı kurslar da mevcut. Bunların hepsine gideceğim fakat araya bayram girdiği için biraz erteledim.
Konuyla ilgili bilginiz var fakat çalışmak için uygun bir ortamınız yoksa “Paylaşımlı atölye” planı ile malzemelerinizi getirerek atölyeyi dilediğiniz gibide kullanabilirsiniz.
Etkinlik fotoğrafları:
Sanat Enstitüsü web sitesi : www.sanatenstitusu.com